İletişim Formu İçin Kişisel Verilerin İşlenmesi Ve Korunması Hakkında Aydınlatma Metni


İşbu aydınlatma metni, Kompozit Sanayicileri Derneği tarafından yalnızca  formunu dolduran gerçek kişiler için 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmıştır. Bu metin, tüzel kişiler için geçerli değildir.

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak kişisel verileriyle temas ettiğimiz tüm gerçek kişilerin kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa ve ilgili sair mevzuata uygun olarak gizliliğini ve güvenliğini sağlamaya azami hassasiyet göstermekteyiz. Kişisel verileriniz tarafımızca, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve bağlı mevzuat hükümleri uyarınca taşımış olduğumuz “veri sorumlusu” sıfatıyla aşağıda çizilmiş olan çerçevede işlenmektedir.

1. Kişisel Verilerinizin Güvenliğinden ve İşlenmesinden Kim Sorumludur?

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak bize verdiğiniz tüm kişisel verilerinizin güvenliğinden 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca “veri sorumlusu” sıfatıyla sorumluyuz. Kompozit Sanayicileri Derneği 5253 sayılı Dernekler Kanunu uyarınca kurulmuş olup Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşiktir.

Kompozit Sanayicileri Derneği

Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL

+90 (216) 685 12 68

info@kompozit.org.tr

www.kompozit.org.tr/tr/bize-ulasin

www.kompozit.org.tr

2. Kişisel Verileriniz Hangi Amaçlarla İşlenir?

İletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz kişisel verileriniz iletişim formu aracılığıyla tarafımıza ilettiğiniz öneri, şikâyet ya da görüşlerinizin değerlendirilmesi amacıyla dernek politikalarına uygun olarak işlenmektedir.

3. Kişisel Verileriniz Kimlere, Hangi Amaçlarla Aktarılabilir?

Gerekli yardımcı hizmet sağlayıcılar

Kişisel verileriniz, iletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş ve taleplerinizin değerlendirilmesi ve bu görüş ve talepler doğrultusunda gerekli aksiyonların alınabilmesi amacıyla, yalnızca bu doğrultuda gerekli olması halinde birlikte çalıştığımız yardımcı hizmet sağlayıcılar ile paylaşılabilir.

Kanunen paylaşılması gereken kişiler

Kişisel verileriniz, kanunlarda açıkça öngörülmüş olması, yasalara uygun olarak verilmiş bir adli ya da idari emir bulunması ve/veya hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilebilmesi için zorunlu olması hallerinde -yalnızca ilgili kişi ya da kurumla sınırlı olmak üzere- aktarılabilecektir.

Hukuk hizmeti sağlayıcıları

Kişisel verileriniz, gerek sizin gerekse derneğimizin haklarını korumak veya hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla, yalnızca bu amaçlar için zorunlu olması halinde hukuk, vergi ve benzeri alanlarda destek alınan avukatlık ofislerine, danışmanlık firmalarına ve belirlenen amaçlarla aktarımın gerekli olduğu diğer ilişkili taraflar ile yetkili kurum ve kuruluşlara aktarılabilir.

4. Kişisel Verileriniz Hangi Yöntemlerle ve Hangi Hukuki Sebeplere Dayanılarak Toplanır?

Kişisel verileriniz derneğimize ait internet sitesinde yer alan iletişim formu aracılığıyla toplanır.

Toplanan kişisel verileriniz, vermiş olduğunuz açık rıza kapsamında işlenmektedir.

5. Kişisel Verileriniz Üzerinde Sahip Olduğunuz Haklar Nelerdir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’u uyarınca herkes veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

Bu haklarınızı kullanmak için http://www.kompozit.org.tr/wp-content/uploads/2021/01/KSD_Ilgili_Kisi_Basvuru_Formu.docx adresinde yer alan başvuru formumuzu doldurarak talebinizi Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL adresine ıslak imzalı olarak elden teslim edebilir veya kompozitsanayicileridernegi@hs01.kep.tr kayıtlı e-posta adresine güvenli elektronik imzalı olarak gönderebilirsiniz.

Ayrıca tarafınızca tarafımıza daha önce bir e-posta adresi bildirilmiş ve Kompozit Sanayicileri Derneği sistemine kaydedilmiş ise bu kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle info@kompozit.org.tr adresine de başvuru formunu iletebilirsiniz. Ancak bu şekilde yapılan başvurularda yalnızca daha önce Kompozit Sanayicileri Derneği sistemlerine kaydedilmiş olan e-posta adresinizle ilişkilendirilebilen bilgiler verilebilir.

Talebinizde kimlik bilgilerinizle birlikte kullanmak istediğiniz hak/talep açıkça belirtilmeli ve talebinize konu tüm bilgi ve belgeyi de ekleyerek gerekli açıklamalar yapılmalıdır.

Tarafımıza iletilen ve gerekli nitelikleri taşıyan talepler, talebin niteliğine göre 30 (otuz) gün içinde sonuçlandırılacak ve sonucu tarafınıza talebinizde seçmiş olduğunuz geri bildirim usulüne uygun olarak yazılı veya elektronik ortamda bildirilecektir.

Kompozit Sanayicileri Derneği


Latest UK Manufacturing News

Ocak 27, 2021
Görsel-Template-1200x675.jpg

Production Engineering Solutions dergisinin 27 Ocak 2021 tarihli haber bülteni aşağıda yer almaktadır.

Manufacturing Technology News

pesmedia.com is updated daily with the latest production engineering news.
See below the latest.

Advanced digital tech in UK manufacturing drives hiring surge

SME businesses in the UK manufacturing industry adopting digital technology are driving demand for data science and software engineering skills.…

High Value Manufacturing Catapult names new CEO

The board of the High Value Manufacturing Catapult (HVM Catapult) has named Katherine Bennett as its new CEO. Ms Bennett,…

Southern Manufacturing to return to Farnborough in October

Southern Manufacturing & Electronics 2021 will go ahead as a two day event from 6-7 October at the Farnborough International…

Renishaw kicks off record recruitment drive

Global engineering technologies company, Renishaw, has opened applications for a record 70 graduate positions, 51 apprenticeships and over 60 placement…

Bag a bargain with Bowers Group

As a leading manufacturer and supplier of precision measurement solutions, Bowers Group is has announced the launch of its special…

Protolabs acquires global manufacturing platform 3D Hubs

Digital manufacturing firm Protolabs has acquired an online manufacturing platform that provides on-demand access to a global network of 240…

Machine tool technology firm launches automation division

Engineering services group Belgrave & Powell has launched a new robotics and automation division within its Machine Technology Group division.…

Siemens launches recruitment drive for digital industries

Siemens is offering 26 school leavers, university students and graduates a pathway into manufacturing, automation and digitalisation. The recruitment drive…

The Latest Industry Headlines

pesmedia.com is updated daily with industry news.
See below the latest.

Output stabilises in UK manufacturing industry, CBI survey shows

UK manufacturing industry output stabilised in the quarter to January, following 15 months of decline. This is according to the…

Bentley recognised as top employer for 10th year running

Bentley in Crewe has been recognised for the 10th consecutive year as a top employer by the internationally-acclaimed Top Employers…

Unmanned aircraft to be made at Spirit AeroSystems in Belfast

The UK’s first fleet of unmanned fighter aircraft is one step closer as £30 million contract was awarded to manufacture…

New Lotus manufacturing facility to make aluminium chassis

The first extruded and bonded aluminium chassis to be built at Lotus’ new manufacturing facility at Hurricane Way, Norwich, has…

Nissan Sunderland’s future secured by Brexit trade deal

Nissan has said the future of its Sunderland car factory is secure as a result of the Brexit trade deal…

Made in Derby: Bombardier confirms €2.4bn monorail deal

A consortium led by Bombardier has confirmed a deal with the Egyptian government to build two new monorails. This is thanks to a £1.7 billion…

UK gigafactory teams up with Siemens for digital twin technology

UK battery technology and gigafactory investor, Britishvolt, has signed an exclusive technology collaboration with Siemens. The collaboration will see Siemens…

UK wire manufacturer makes key appointments amid investment

A British manufacturer of round, flat and profile wire has strengthened its senior management team (SMT) with three key appointments.…

Massive new engine testbed starts up at Rolls-Royce in Derby

Rolls-Royce has completed testing the first engine on its massive new testbed site, thought to be the largest of its…

pesmedia.com
01634 830566

PES Magazine, MIT Publishing, Featherstone House
375 High Street, Rochester, Kent, ME1 1DA