İletişim Formu İçin Kişisel Verilerin İşlenmesi Ve Korunması Hakkında Aydınlatma Metni


İşbu aydınlatma metni, Kompozit Sanayicileri Derneği tarafından yalnızca  formunu dolduran gerçek kişiler için 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmıştır. Bu metin, tüzel kişiler için geçerli değildir.

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak kişisel verileriyle temas ettiğimiz tüm gerçek kişilerin kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa ve ilgili sair mevzuata uygun olarak gizliliğini ve güvenliğini sağlamaya azami hassasiyet göstermekteyiz. Kişisel verileriniz tarafımızca, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve bağlı mevzuat hükümleri uyarınca taşımış olduğumuz “veri sorumlusu” sıfatıyla aşağıda çizilmiş olan çerçevede işlenmektedir.

1. Kişisel Verilerinizin Güvenliğinden ve İşlenmesinden Kim Sorumludur?

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak bize verdiğiniz tüm kişisel verilerinizin güvenliğinden 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca “veri sorumlusu” sıfatıyla sorumluyuz. Kompozit Sanayicileri Derneği 5253 sayılı Dernekler Kanunu uyarınca kurulmuş olup Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşiktir.

Kompozit Sanayicileri Derneği

Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL

+90 (216) 685 12 68

info@kompozit.org.tr

www.kompozit.org.tr/tr/bize-ulasin

www.kompozit.org.tr

2. Kişisel Verileriniz Hangi Amaçlarla İşlenir?

İletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz kişisel verileriniz iletişim formu aracılığıyla tarafımıza ilettiğiniz öneri, şikâyet ya da görüşlerinizin değerlendirilmesi amacıyla dernek politikalarına uygun olarak işlenmektedir.

3. Kişisel Verileriniz Kimlere, Hangi Amaçlarla Aktarılabilir?

Gerekli yardımcı hizmet sağlayıcılar

Kişisel verileriniz, iletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş ve taleplerinizin değerlendirilmesi ve bu görüş ve talepler doğrultusunda gerekli aksiyonların alınabilmesi amacıyla, yalnızca bu doğrultuda gerekli olması halinde birlikte çalıştığımız yardımcı hizmet sağlayıcılar ile paylaşılabilir.

Kanunen paylaşılması gereken kişiler

Kişisel verileriniz, kanunlarda açıkça öngörülmüş olması, yasalara uygun olarak verilmiş bir adli ya da idari emir bulunması ve/veya hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilebilmesi için zorunlu olması hallerinde -yalnızca ilgili kişi ya da kurumla sınırlı olmak üzere- aktarılabilecektir.

Hukuk hizmeti sağlayıcıları

Kişisel verileriniz, gerek sizin gerekse derneğimizin haklarını korumak veya hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla, yalnızca bu amaçlar için zorunlu olması halinde hukuk, vergi ve benzeri alanlarda destek alınan avukatlık ofislerine, danışmanlık firmalarına ve belirlenen amaçlarla aktarımın gerekli olduğu diğer ilişkili taraflar ile yetkili kurum ve kuruluşlara aktarılabilir.

4. Kişisel Verileriniz Hangi Yöntemlerle ve Hangi Hukuki Sebeplere Dayanılarak Toplanır?

Kişisel verileriniz derneğimize ait internet sitesinde yer alan iletişim formu aracılığıyla toplanır.

Toplanan kişisel verileriniz, vermiş olduğunuz açık rıza kapsamında işlenmektedir.

5. Kişisel Verileriniz Üzerinde Sahip Olduğunuz Haklar Nelerdir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’u uyarınca herkes veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

Bu haklarınızı kullanmak için http://www.kompozit.org.tr/wp-content/uploads/2021/01/KSD_Ilgili_Kisi_Basvuru_Formu.docx adresinde yer alan başvuru formumuzu doldurarak talebinizi Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL adresine ıslak imzalı olarak elden teslim edebilir veya kompozitsanayicileridernegi@hs01.kep.tr kayıtlı e-posta adresine güvenli elektronik imzalı olarak gönderebilirsiniz.

Ayrıca tarafınızca tarafımıza daha önce bir e-posta adresi bildirilmiş ve Kompozit Sanayicileri Derneği sistemine kaydedilmiş ise bu kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle info@kompozit.org.tr adresine de başvuru formunu iletebilirsiniz. Ancak bu şekilde yapılan başvurularda yalnızca daha önce Kompozit Sanayicileri Derneği sistemlerine kaydedilmiş olan e-posta adresinizle ilişkilendirilebilen bilgiler verilebilir.

Talebinizde kimlik bilgilerinizle birlikte kullanmak istediğiniz hak/talep açıkça belirtilmeli ve talebinize konu tüm bilgi ve belgeyi de ekleyerek gerekli açıklamalar yapılmalıdır.

Tarafımıza iletilen ve gerekli nitelikleri taşıyan talepler, talebin niteliğine göre 30 (otuz) gün içinde sonuçlandırılacak ve sonucu tarafınıza talebinizde seçmiş olduğunuz geri bildirim usulüne uygun olarak yazılı veya elektronik ortamda bildirilecektir.

Kompozit Sanayicileri Derneği


Thermoset Resins in Next-Generation Drive Trains

Nisan 20, 2017
thermostatresins-1200x800.jpg

Thermoset resins continue to play an important role in metal replacement and lightweighting in motor vehicles. And Japanese firm Sumitomo Bakelite continues to push the application envelope through the development of new phenolic resin matrix-based materials targeting the auto sector.

One such development turns to the ancient Japanese art of wet papermaking in a wet-laid nonwoven forming technology that interfaces and aramid or carbon fiber “entangled fiber network” with a phenolic resin molding compound. Sumitomo Bakelite envisages application in gears, where the technology has shown to be capable of reducing noise by 10 dB at a torque of 10 Nm and 1000 rpm (the counter material was an S45C steel gear).

Further, gear compounds are typically 50–60% lighter than aluminum die-cast alloy gears. Sumitomo Bakelite has also developed a conductive grade for electromagnetic shielding applications.

In other developments, the company has developed a long fiber-reinforced phenolic resin moldable compound that boasts shorter molding cycles compared with CFRP prepregs. Further, Sharpy impact strength is 10-times that if short fiber-reinforced phenolic resin compounds (30 kJ/m 2 versus 3 kJ/m 2) on account of the long fibers (4–6 mm versus 0.1–0.2 mm length). The compound is 34% lighter than aluminum and 77% lighter than medium carbon steel (S45C).

Sumitomo Bakelite is also challenging the extremes of dimensional stability for thermoset molding compounds with grades Sumikon PM-5240 and 5245. Tests indicate that the standard deviation in internal diameter of parts molded from these grades is of the order of less than 0.005% while concentricity is in the range of 10–20 microns.

Besides the driver train, Sumitomo Chemical believes thermoset resins have a role to play in bringing vehicles to a stop. Case in point: the company is developing an insert injection-molding process for back-injecting brake pads with a phenolic resin back plate.

Sumitomo Bakelite has also joined forces with the Fraunhofer Institute for Chemical Technology ICT to joint develop composite materials for innovative functional and structural engine parts.

Over the coming years, the two partners will work together to make drive trains lighter, better and more compact, and of course to integrate Sumitomo Bakelite materials into a variety of new applications.

One such example is an engine housing for the BMW F650 water-cooled single cylinder (650-cc) motorcycle engine. Current die-cast from aluminum, switching to a phenolic compound would reduce the engine’s overall weight (including the mass of the cylinder) by 14–28%, while thermal efficiency would also be improved and engine noise would be reduced by 5 dB. Engine performance is equivalent to an aluminum engine housing.

According to the project leader at Fraunhofer, Lars Fredrik Berg, the technology has further potential: “Besides cylinder housings and engine blocks, fiber composites such as Sumitomo Bakelite’s high-performance composite materials can be used in many other components in the drive train, to reduce weight and improve overall performance.”

The materials are also opening up new possibilities in component design: “We are just starting to explore a range of new benefits and options which would not be possible with aluminum,” Berg explains.

“Sumitomo Bakelite materials offer significant potential for application in and outside the drive train,” adds Pieter Vanderstraeten, CEO of Vyncolit, the European production company for the composite molding compounds of Sumitomo Bakelite in Belgium.

The cooperation with Fraunhofer will accelerate the automotive industry’s adoption of these materials for innovative functional and structural engine parts. Sumitomo Bakelite Co., Ltd. is launching the sbDRIVE initiative to the automotive industry for the full development of lightweight solutions at acceptable cost in the automotive powertrain.

It includes concept work, design iterations, composite material development and production techniques, prototyping, and validation testing up to industrialization for large-series production. In all of these fields, an intensive cooperation with Fraunhofer has been agreed.