İletişim Formu İçin Kişisel Verilerin İşlenmesi Ve Korunması Hakkında Aydınlatma Metni


İşbu aydınlatma metni, Kompozit Sanayicileri Derneği tarafından yalnızca  formunu dolduran gerçek kişiler için 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmıştır. Bu metin, tüzel kişiler için geçerli değildir.

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak kişisel verileriyle temas ettiğimiz tüm gerçek kişilerin kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa ve ilgili sair mevzuata uygun olarak gizliliğini ve güvenliğini sağlamaya azami hassasiyet göstermekteyiz. Kişisel verileriniz tarafımızca, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve bağlı mevzuat hükümleri uyarınca taşımış olduğumuz “veri sorumlusu” sıfatıyla aşağıda çizilmiş olan çerçevede işlenmektedir.

1. Kişisel Verilerinizin Güvenliğinden ve İşlenmesinden Kim Sorumludur?

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak bize verdiğiniz tüm kişisel verilerinizin güvenliğinden 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca “veri sorumlusu” sıfatıyla sorumluyuz. Kompozit Sanayicileri Derneği 5253 sayılı Dernekler Kanunu uyarınca kurulmuş olup Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşiktir.

Kompozit Sanayicileri Derneği

Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL

+90 (216) 685 12 68

info@kompozit.org.tr

www.kompozit.org.tr/tr/bize-ulasin

www.kompozit.org.tr

2. Kişisel Verileriniz Hangi Amaçlarla İşlenir?

İletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz kişisel verileriniz iletişim formu aracılığıyla tarafımıza ilettiğiniz öneri, şikâyet ya da görüşlerinizin değerlendirilmesi amacıyla dernek politikalarına uygun olarak işlenmektedir.

3. Kişisel Verileriniz Kimlere, Hangi Amaçlarla Aktarılabilir?

Gerekli yardımcı hizmet sağlayıcılar

Kişisel verileriniz, iletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş ve taleplerinizin değerlendirilmesi ve bu görüş ve talepler doğrultusunda gerekli aksiyonların alınabilmesi amacıyla, yalnızca bu doğrultuda gerekli olması halinde birlikte çalıştığımız yardımcı hizmet sağlayıcılar ile paylaşılabilir.

Kanunen paylaşılması gereken kişiler

Kişisel verileriniz, kanunlarda açıkça öngörülmüş olması, yasalara uygun olarak verilmiş bir adli ya da idari emir bulunması ve/veya hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilebilmesi için zorunlu olması hallerinde -yalnızca ilgili kişi ya da kurumla sınırlı olmak üzere- aktarılabilecektir.

Hukuk hizmeti sağlayıcıları

Kişisel verileriniz, gerek sizin gerekse derneğimizin haklarını korumak veya hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla, yalnızca bu amaçlar için zorunlu olması halinde hukuk, vergi ve benzeri alanlarda destek alınan avukatlık ofislerine, danışmanlık firmalarına ve belirlenen amaçlarla aktarımın gerekli olduğu diğer ilişkili taraflar ile yetkili kurum ve kuruluşlara aktarılabilir.

4. Kişisel Verileriniz Hangi Yöntemlerle ve Hangi Hukuki Sebeplere Dayanılarak Toplanır?

Kişisel verileriniz derneğimize ait internet sitesinde yer alan iletişim formu aracılığıyla toplanır.

Toplanan kişisel verileriniz, vermiş olduğunuz açık rıza kapsamında işlenmektedir.

5. Kişisel Verileriniz Üzerinde Sahip Olduğunuz Haklar Nelerdir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’u uyarınca herkes veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

Bu haklarınızı kullanmak için http://www.kompozit.org.tr/wp-content/uploads/2021/01/KSD_Ilgili_Kisi_Basvuru_Formu.docx adresinde yer alan başvuru formumuzu doldurarak talebinizi Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL adresine ıslak imzalı olarak elden teslim edebilir veya kompozitsanayicileridernegi@hs01.kep.tr kayıtlı e-posta adresine güvenli elektronik imzalı olarak gönderebilirsiniz.

Ayrıca tarafınızca tarafımıza daha önce bir e-posta adresi bildirilmiş ve Kompozit Sanayicileri Derneği sistemine kaydedilmiş ise bu kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle info@kompozit.org.tr adresine de başvuru formunu iletebilirsiniz. Ancak bu şekilde yapılan başvurularda yalnızca daha önce Kompozit Sanayicileri Derneği sistemlerine kaydedilmiş olan e-posta adresinizle ilişkilendirilebilen bilgiler verilebilir.

Talebinizde kimlik bilgilerinizle birlikte kullanmak istediğiniz hak/talep açıkça belirtilmeli ve talebinize konu tüm bilgi ve belgeyi de ekleyerek gerekli açıklamalar yapılmalıdır.

Tarafımıza iletilen ve gerekli nitelikleri taşıyan talepler, talebin niteliğine göre 30 (otuz) gün içinde sonuçlandırılacak ve sonucu tarafınıza talebinizde seçmiş olduğunuz geri bildirim usulüne uygun olarak yazılı veya elektronik ortamda bildirilecektir.

Kompozit Sanayicileri Derneği


Sürdürülebilir İş Ödülleri Yarışması

Mayıs 8, 2019
Görsel-Template-11-1200x675.jpg
Sürdürülebilirlik Akademisi’nin düzenlediği 2019 yılı “Sürdürülebilir İş Ödülleri” yarışmasına başvurular başlamıştır. Ödül yarışmasının amacı, sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmak ve önemli etkiler yaratmış kurumların sosyal, ekonomik ve çevresel konulardaki projelerini öne çıkararak, başarılı projeleri geniş kitleler ile paylaşmak ve bu projelerin rol model olmasını sağlayarak değişimi teşvik etmektir. “Sürdürülebilir İş Ödülleri” kapsamında toplam 15 kategoride ödül verilecek olup birden fazla kategoride başvuru yapılması mümkündür. Başvurular çevrimiçi olarak alınacak olup ücretlidir. Başvuru yapmadan önce aşağıda iletişim bilgileri yer alan Sürdürülebilirlik Akademisi ile görüşülerek bilgi alınması tavsiye edilmektedir.

Kategoriler:

·         Sürdürülebilirlik Raporu

·         Enerji Yönetimi

·         Atık Yönetimi

·         Su Yönetimi

·         Karbon Yönetimi

·         Sürdürülebilir İnovasyon

·         Sosyal Etki

·         Çeşitlilik ve Kapsayıcılık

·         İşbirliği

·         Sürdürülebilirlik İletişimi

·         Tedarik Zinciri Yönetimi

·         Kadının Güçlendirilmesi

·         Çalışan Katılımı

·         Yılın Sosyal Girişimi

·         Yılın Startup’ı

Geçmiş Yıllarda Ödül Alanlar:

·         2018 yılında Ödül alanlar: https://surdurulebilirisodulleri.com/2018

·         2017 yılında Ödül alanlar: https://surdurulebilirisodulleri.com/2017

·         2016 yılında Ödül alanlar: https://surdurulebilirisodulleri.com/2016

·         2015 yılında Ödül alanlar: https://surdurulebilirisodulleri.com/2015

·         2014 yılında Ödül alanlar: https://surdurulebilirisodulleri.com/2014

Son başvuru tarihi: 30 Haziran 2019, Pazar (saat: 17.00)

Ödül Yarışmasının internet sitesi: https://surdurulebilirisodulleri.com/

Sürdürülebilir İş Ödüllerine başvurmak için online sistem: https://platform.younoodle.com/competition/surdurulebilir_is_odulleri_2019

Kimler başvurabilir?

  • Merkezi ve/veya işletme yeri Türkiye sınırları içinde bulunan her ölçekten işletmeler (Sivil Toplum Kuruluşları ve Akademik Kurumların çalışmaları şirketler ile yaptıkları iş birlikleri ve projeleri kapsamında dolaylı olarak ödül kapsamına alınmış olmaktadır.)
  • Belediyeler (Belediye iştirak şirketleri, büyük ölçekli işletme kategorisinde yarışabilmektedirler.)
  • Startup’lar
  • Sosyal Girişimler

Başvuru ücretleri

Sürdürülebilir İş Ödüllerine her bir kategoride başvuru için;

  • Start-up’lar ve Sosyal Girişimler: 350 TL + KDV
  • KOBİ’ler (KOBİ sayılma kriterleri için https://surdurulebilirisodulleri.com/basvuru-kosullari): 600 TL + KDV
  • Büyük Ölçekli İşletmeler: 950 TL + KDV
  • Belediyeler: 750 TL + KDV
  • Birden fazla kategoride başvuru yapılacak olması halinde her başvuru için ayrıca katılım bedeli ödenir.

Sürdürülebilir İş Ödülleri Yarışması Kategorileri

Kategori Açıklama
Sürdürülebilirlik Raporu
Bu kategoride, iş dünyasının geleceğine yön veren sürdürülebilirlik raporlarının şeffaf ve bütüncül bir bakış açısı ile, kurumun kendi içinde ve değer zincirinde yer alan tüm paydaşlar ile iletişimi ve yarattığı etki değerlendirilir. Bu kategoriye yayın tarihi 2017 ve sonrası olan raporlar ile başvuru yapılabilir.
Enerji Yönetimi
Yatırım ve işletme kararlarını alırken iklim değişikliğine bağlı riskleri göz önünde bulundurabilen, bu bağlamda enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kullanımı stratejileri geliştirilmesi doğrultusunda bütünsel ölçüm ve yönetim yaklaşımları ile geliştirilen iş modeli/proje/çalışmalar bu kategoride değerlendirilir.
Atık Yönetimi
Döngüsel ekonomi vizyonu çerçevesinde, sıfır atık ve geri dönüşüm ilkeleri ile gerçekleştirilen, atığın en aza indirgenmesi ve ortaya çıkan atığın ise yeniden kullanımı bilinci ile ortaya çıkarılan, lider özellikli iş modeli/proje/çalışmalar bu kategoride değerlendirilir.
Su Yönetimi
Dünyada en önemli yaşamsal kaynaklardan biri olan su, küresel bağlamda en büyük sorunlardan birini teşkil eder. Sürdürülebilir kalkınma ekseninde su kaynaklarının etkili ve iyi yönetilmesi, suyun bulunabilirliği, suya ulaşım ve suyun niteliği konusunda yapılan projeler, geliştirilen teknolojiler ve tasarımlar veya bu konuda belirli ilkeler doğrultusunda geliştirilen iş modeli/proje/çalışmalar bu kategoride değerlendirilir.
Karbon Yönetimi
İklim değişikliğini yavaşlatma ve iklim değişikliğine uyum yönünde sera gazı emisyonlarını düşürme ve karbon emisyonu azaltım stratejileri geliştirilmesi doğrultusunda bütünsel ölçüm ve yönetim yaklaşımları ile geliştirilen iş modeli/proje/çalışmalar bu kategoride değerlendirilir.
Sürdürülebilir İnovasyon
Belirli bir probleme veya zorluğa çözüm getirmek üzere sürdürülebilirlik düşüncelerinin (çevresel, sosyal, finansal) fikir üretiminden Ar-Ge ve ticarileştirme yoluyla şirket sistemlerine entegre edildiği ürün, hizmet ve teknolojilerin yanı sıra yeni iş modelleri/proje/çalışmalar bu kategoride değerlendirilir. Başvurular tamamen yeni bir konsept ile olabileceği gibi sürdürülebilir bir yaklaşım sağlamak amacıyla yapılan küçük iyileştirmeler ile de olabilir. Aşağıdaki 4 ana düzeyde başvurular kabul edilir:

  • Küçük iyileştirmeler
  • Kapsamlı yeniden tasarım
  • Aynı işlevsel ihtiyacı karşılamak üzere tamamen yeni geliştirilen iş modelleri
  • Sürdürülebilir bir toplum için tasarlanan iş modelleri
Sosyal Etki
İş dünyası topluma katkıda bulunabilecek, sosyal değişim yaratabilecek ve yönetebilecek potansiyele sahiptir. Sosyal etki kategorisinde bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilerek, iş dünyasına ortak değerler katarak, mevcut ve zorlayıcı sosyal bir sorunun çözülmesine yönelik geliştirilmiş ve uygulanmış iş modeli/proje/çalışmalar değerlendirilir. Bu kategoriye yapılan başvurular Çevre Odaklı Sosyal Projeler ve İnsan Odaklı Sosyal Projeler olarak iki ayrı kategoride değerlendirilir.

  • Çevre Odaklı Sosyal Projeler
  • İnsan Odaklı Sosyal Projeler
Çeşitlilik ve Kapsayıcılık
Sosyal, kültürel ve ekonomik farklılıkları birleştirici bir unsur olarak gören, çalışan haklarına saygılı, adil yönetim ilkeleriyle hareket eden, insana yakışır iş ortamı kültürünü güçlendirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefleyen, sürdürülebilir iş modellerini benimsemiş şirketler için hizmet verdikleri toplumun tümünü kapsamaları çok önemlidir. Bu ödül farklı kültür, din, ırk, cinsiyet, yaş ve düşünce yapıları ve dezavantajlı grupları iş süreçlerine entegre ederek kurumun iş gücüne dâhil eden; çeşitlilik iş modeli/proje/çalışmalarını kapsar. İş dünyasında kadının güçlendirilmesi ile ilgili başvurular bu kategoride değerlendirilmez. Bu kapsamdaki başvuruların “Kadının Güçlendirilmesi” kategorisine yapılması gerekmektedir.
İşbirliği
Birden fazla kurumun belirledikleri ortak hedefler doğrultusunda, geleneksel işbirliği modellerinin ötesinde, işbirliğinin gücünü ve geleceği şekillendiren inovasyonu birlikte kullanarak, ölçülebilir etki ile karlılık yaratarak ve rekabet içinde işbirliği yaparak sürdürülebilir sonuçlar elde ettikleri projeler bu kategori kapsamında değerlendirilir. Kurumlar arasındaki işbirliğinin, faaliyetleri kapsamında olağan, yeniden tanımlanan ortak bir sürdürülebilirlik (çevresel, sosyal, ekonomik etki) hedefi olmalıdır. Başvuru yapılırken işbirliği yapan kurumların karşılıklı onay vermiş olmaları gerekmektedir. Bu kategoriye başvuran iş modeli/proje/çalışmalar B2B ve B2NGO olarak iki ayrı kategoride değerlendirilir.

  • B2B İşbirliği: Özel sektör kuruluşları (kar amaçlı kuruluşlar) arasında yapılan işbirlikleri
  • B2NGO İşbirliği: Özel sektör kuruluşları (kar amaçlı kuruluşlar) ile sivil toplum kuruluşları (kar amacı gütmeyen kuruluşlar) arasında yapılan işbirlikleri
Sürdürülebilirlik İletişimi
Sürdürülebilir iş modellerinin yaygınlaştırılması ve karlılığı artırıcı çalışmaların doğru ve etkili bir biçimde paylaşılarak sürdürülebilir büyüme hedefli eyleme geçme yönünde ilham verici ve teşvik edici çalışmalar büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda yaratıcı, öne çıkan, harekete geçiren ve davranış değişiklikleri yaratan sorumlu iletişim kampanyaları (TV, reklam, sosyal medya vs.) bu kategoride değerlendirilir.
Tedarik Zinciri Yönetimi
Tedarik zincirleri özellikle iklim değişikliğinin ve sınırlı doğal kaynakların etkilerine çokça maruz kalmakta ve sosyal açıdan ele alındığında ise jeopolitik istikrarsızlık, eşitsizlik ve bölgesel gelişme eksikliği büyüme potansiyelini sınırlamaktadır. Bu etkilerden kaynaklı riskleri azaltma yönünde, kapsamlı değerlendirme ve işbirliği ile insan haklarını, ekonomik ve çevresel hakları tedarik zincirine yerleştirerek, bütüncül bir yaklaşımla uçtan uca tedarik zinciri yönetimi ile değer ve tedarikçi bağlılığı yaratan iş modeli/proje/çalışmalar bu kategoride değerlendirilir.
Kadının Güçlendirilmesi
İş hayatında, toplumsal cinsiyet rollerini ve her türlü ayrımcılığı eşitlikçi politikalarla ortadan kaldıran, kadınları adil bir şekilde iş dünyasına dahil ederek onların güçlenmesini sağlayan, nicel verilerin altını nitelikli adımlarla dolduran etkin ve öncü modeller bu kategoride değerlendirilir. Bu ödül, insan hakları, fırsat eşitliği, toplumsal cinsiyet algısı gibi konulara dair çeşitli programlar ile kadının iş hayatında güçlendirilmesi için bütünsel yaklaşım ile değer yaratan iş modeli/proje/çalışmalara verilir.
Çalışan Katılımı
İşgücüne katılma stratejilerine en cazip ve bütünsel yaklaşımı gösteren, sevilen marka olma yolunda çalışanların şirketleriyle etkileşimde bulunmaları ve işlerinde daha fazlasını yerine getirmeleri için birden fazla fırsat sunan modeller bu kategoride değerlendirilir. Bu ödül, çalışanların bireysel mutluluk ve amaçları ile birlikte eş zamanlı olarak, kuruma olan duygusal bağlılığını ve kurumsal hedeflere ulaşmasını sağlamak amacı ile geliştirilen iş modeli/proje/çalışmalara verilir.
Yılın Sosyal Girişimi
Sürdürülebilir kalkınma ekseninde eğitim, sağlık, çevre, insan hakları gibi faaliyet gösterdikleri alanlarda sosyal dönüşüm gerçekleştirmeyi amaçlayan; kalıcı değişim yaratmayı, çözümlerini yaygınlaştırmayı ve uzun vadede toplumun desteğini kazanarak sorunu ortadan kaldırmayı hedefleyen, ticari faaliyetlerini amaçlarını gerçekleştirmek için araç olarak kullanan, başarı olarak toplumsal değişim ve yaratılan faydayı ölçüt alan kuruluşlar bu kategoride değerlendirilir.
Yılın Startup’ı
Bu ödül, sürdürülebilirliği kalbine yerleştiren, coğrafi kısıt olmadan büyüme yeteneği barındıran ve daha iyi bir gelecek için sosyal ve/veya çevresel etki yaratmayı hedefleyen yeni başlayan firmalara (Startup) verilir. Seçilebilmek için firmaların ticari hayatına 1 Ocak 2014 ve 15 Ağustos 2018 tarihleri arasında başlamış olmaları gerekmektedir.

Değerlendirme kriterleri

Kategori Kriterler
Sürdürülebilirlik Raporu Kategorisi
  • Raporun hazırlık aşamasında iç ve dış paydaşların sürece katılımı etkin bir şekilde sağlanmış mı?
  • Rapor hazırlanırken uluslararası raporlama ilkeleri/standartları kullanılmış ve onaylanmış mı?
  • Hazırlanan raporun tüm paydaşlar ile iletişim stratejisinin değişimi gösteren etkin ve ölçülebilir sonuçları var mı?
  • Raporun etki alanını büyütmek üzere standart iletişim uygulamalarının dışında yaratıcı bir iletişim stratejisi var mı?
  • Raporun değer zincirinde yer alan paydaşlar için oluşturulan bir geribildirim mekanizması var mı?
  • Kurumun rapor kapsamında sürdürülebilirlik ile ilgili gelecek stratejisi, taahhüt ve hedefleri var mı?
Diğer Kategoriler
  • Proje başvurduğu kategorinin kriterlerini etkin bir şekilde karşılıyor mu?
  • Proje sürdürülebilir bir iş modeli mi ve kurumun genel sürdürülebilirlik stratejisine entegre olmuş mu?
  • Projenin değişimi gösteren şeffaf, etkin, ölçülebilir ve karşılaştırılabilir sonuçları var mı?
  • Projenin sınırları zorlayıp değişimi hedefleyen gelecek hedefleri var mı?
  • Sonuçların ve değişimin değer zincirindeki paydaşlar ile şeffaf iletişimi yapılıyor mu, bir geri bildirim mekanizması var mı?

Dikkat edilmesi gereken hususlar

•        Başvuru yapmadan önce Şartlar ve Koşullar ve Sıkça Sorulan Sorular kısımlarının incelenmesi tavsiye edilmektedir.

  • Sürdürülebilir İş Ödülleri kapsamında birden fazla kategoriye başvuru yapılması mümkündür. Her bir kategorideki başvuru için katılım ücretinin ayrı ayrı ödenmiş olması gerekmektedir.
  • Uygulamaya geçmemiş, tamamen proje aşamasında olan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Ödüller takas ya da iade edilemez, değiştirilemez, devredilemez, nakde veya başka bir ödüle çevrilemez.
  • Başvurular ve projeler, başvuruyu yapan kişi ya da kurumun orijinal ürünü olmalıdır. Başvuru yapılan projede eğer ki intihal var ise proje otomatik olarak elenmiş sayılır.
  • Sürdürülebilir İş Ödülleri ile ilgili her bir kategori içerisindeki yarışmayı kazanan ve ön listeye girmiş olan kurumların hepsi, tanıtım amaçlı olarak proje isimlerinin yayınlanmasına ve Ödül Töreni’nde çekilen; ses, görüntü, film ve fotoğraflarının yayınlanmalarına izin vermiş sayılır. Sürdürülebilirlik Akademisi’ne ait herhangi bir platformda, web sitesi de dâhil; reklam amaçlı olarak bu bilgiler kullanılabilir. Bunun için de adaylara herhangi bir ödeme yapma yükümlülüğü söz konusu değildir.
  • Kayıt olmuş başvuru veya projeler gönderen kişi ya da kurumlara geri gönderilmez.
  • Başvuru sahibi olan ismi belirtilen kişiler ya da kurumlar, o başvuru üzerindeki telif hakkını ellerinde bulundurmaktadır. Eğer proje sahibi başvurudaki belirtilen isimden farklı bir kişi ya da kurumsa, başvuru sahipleri; başvuruyla ilgili bütün telif haklarına sahip olduklarına dair proje sahibinden garanti almalıdır. Sürdürülebilirlik Akademisi yapılan bu atama ile ilgili kanıt isteme hakkına sahiptir.
  • Sürdürülebilirlik Akademisi, başvuru yapan kurumların son onayını almadan, başvuru formunda yer alan bilgileri hiçbir şekilde üçüncü taraflara ifşa etmez. Başvuru yapan kurumun ayrıntılı bilgileri, ödül ile ilgili jüri görüşmeleri dışında onay alınmadan başka hiçbir amaç ile kullanılmaz. Jüri üyeleri üçüncü şahıs durumunun dışında kalmaktadır.
  • Sürdürülebilirlik Akademisi’nin her Ödül başvurusunu geçerli sayarak değerlendirmeye almayı kabul etmesi halinde, her başvuru sahibi kurum;
    • Projeleri ön listeye kalma ve ödül alma durumu halinde Sürdürülebilirlik Akademisi’ne ait platformlarda kurum ve proje isminin kullanılmasına izin vermiş sayılır.
    • Projeleri ön listeye kalma ve ödül alma durumu halinde Akademi’nin, başvuru sahibi kurumun ödül başvuru formunda yer alan ilgili kişisi tarafından verilen son onayı sonrasında başvuruları kapsamlı olarak (içerik ile) kopyalama, düzenleme, sergileme, yayınlama ve ödüller ile alakalı tanıtım amaçlı alanlarda kullanmasına izin vermiş sayılır.
    • Başvuru sahibi tüm kurumlar, sundukları projenin orijinal olduğunu ve herhangi bir üçüncü partinin telif haklarını çiğnemediğini garanti eder.

Başvuru ve Değerlendirme süreci

•        Sürdürülebilir İş Ödülleri son başvuru tarihi: 30 Haziran 2019

  • Jüri 1. Değerlendirme: Temmuz – Eylül 2019
  • Finalistlerin belirlenmesi: Eylül 2019
  • Jüri 2. Değerlendirme: Ekim 2019
  • Ödül Töreni: 17 Ekim 2019

İletişim ve sorularınız için: https://surdurulebilirisodulleri.com/iletisim

Sürdürülebilirlik Akademisi hakkında

Kar Amacı Gütmeyen Şirket (Sosyal Girişim) statüsünde kurulmuş olan Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek ve kalkınma için iş dünyasında sürdürülebilirlik dönüşümünü hızlandırmada öncü olmak  misyonu ile sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmayı amaçlamaktadır. Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek için çalışan ve iş süreçlerine sürdürülebilirliği yerleştiren ve yerleştirmeyi hedefleyen ulusal ve uluslararası kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve devlet işbirliği ile araştırmalar, konferanslar, seminerler, work-shoplar, kurumsal eğitim çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ile danışmanlık ve üniversite gençliğine yönelik bilgilendirme çalışmalarını yürütmektedir. Akademi, gerçekleştirdiği tüm çalışmalarının karbon ayak izlerini silmektedir.

Web: http://www.surdurulebilirlikakademisi.com/