İletişim Formu İçin Kişisel Verilerin İşlenmesi Ve Korunması Hakkında Aydınlatma Metni


İşbu aydınlatma metni, Kompozit Sanayicileri Derneği tarafından yalnızca  formunu dolduran gerçek kişiler için 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmıştır. Bu metin, tüzel kişiler için geçerli değildir.

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak kişisel verileriyle temas ettiğimiz tüm gerçek kişilerin kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa ve ilgili sair mevzuata uygun olarak gizliliğini ve güvenliğini sağlamaya azami hassasiyet göstermekteyiz. Kişisel verileriniz tarafımızca, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve bağlı mevzuat hükümleri uyarınca taşımış olduğumuz “veri sorumlusu” sıfatıyla aşağıda çizilmiş olan çerçevede işlenmektedir.

1. Kişisel Verilerinizin Güvenliğinden ve İşlenmesinden Kim Sorumludur?

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak bize verdiğiniz tüm kişisel verilerinizin güvenliğinden 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca “veri sorumlusu” sıfatıyla sorumluyuz. Kompozit Sanayicileri Derneği 5253 sayılı Dernekler Kanunu uyarınca kurulmuş olup Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşiktir.

Kompozit Sanayicileri Derneği

Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL

+90 (216) 685 12 68

info@kompozit.org.tr

www.kompozit.org.tr/tr/bize-ulasin

www.kompozit.org.tr

2. Kişisel Verileriniz Hangi Amaçlarla İşlenir?

İletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz kişisel verileriniz iletişim formu aracılığıyla tarafımıza ilettiğiniz öneri, şikâyet ya da görüşlerinizin değerlendirilmesi amacıyla dernek politikalarına uygun olarak işlenmektedir.

3. Kişisel Verileriniz Kimlere, Hangi Amaçlarla Aktarılabilir?

Gerekli yardımcı hizmet sağlayıcılar

Kişisel verileriniz, iletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş ve taleplerinizin değerlendirilmesi ve bu görüş ve talepler doğrultusunda gerekli aksiyonların alınabilmesi amacıyla, yalnızca bu doğrultuda gerekli olması halinde birlikte çalıştığımız yardımcı hizmet sağlayıcılar ile paylaşılabilir.

Kanunen paylaşılması gereken kişiler

Kişisel verileriniz, kanunlarda açıkça öngörülmüş olması, yasalara uygun olarak verilmiş bir adli ya da idari emir bulunması ve/veya hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilebilmesi için zorunlu olması hallerinde -yalnızca ilgili kişi ya da kurumla sınırlı olmak üzere- aktarılabilecektir.

Hukuk hizmeti sağlayıcıları

Kişisel verileriniz, gerek sizin gerekse derneğimizin haklarını korumak veya hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla, yalnızca bu amaçlar için zorunlu olması halinde hukuk, vergi ve benzeri alanlarda destek alınan avukatlık ofislerine, danışmanlık firmalarına ve belirlenen amaçlarla aktarımın gerekli olduğu diğer ilişkili taraflar ile yetkili kurum ve kuruluşlara aktarılabilir.

4. Kişisel Verileriniz Hangi Yöntemlerle ve Hangi Hukuki Sebeplere Dayanılarak Toplanır?

Kişisel verileriniz derneğimize ait internet sitesinde yer alan iletişim formu aracılığıyla toplanır.

Toplanan kişisel verileriniz, vermiş olduğunuz açık rıza kapsamında işlenmektedir.

5. Kişisel Verileriniz Üzerinde Sahip Olduğunuz Haklar Nelerdir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’u uyarınca herkes veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

Bu haklarınızı kullanmak için http://www.kompozit.org.tr/wp-content/uploads/2021/01/KSD_Ilgili_Kisi_Basvuru_Formu.docx adresinde yer alan başvuru formumuzu doldurarak talebinizi Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL adresine ıslak imzalı olarak elden teslim edebilir veya kompozitsanayicileridernegi@hs01.kep.tr kayıtlı e-posta adresine güvenli elektronik imzalı olarak gönderebilirsiniz.

Ayrıca tarafınızca tarafımıza daha önce bir e-posta adresi bildirilmiş ve Kompozit Sanayicileri Derneği sistemine kaydedilmiş ise bu kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle info@kompozit.org.tr adresine de başvuru formunu iletebilirsiniz. Ancak bu şekilde yapılan başvurularda yalnızca daha önce Kompozit Sanayicileri Derneği sistemlerine kaydedilmiş olan e-posta adresinizle ilişkilendirilebilen bilgiler verilebilir.

Talebinizde kimlik bilgilerinizle birlikte kullanmak istediğiniz hak/talep açıkça belirtilmeli ve talebinize konu tüm bilgi ve belgeyi de ekleyerek gerekli açıklamalar yapılmalıdır.

Tarafımıza iletilen ve gerekli nitelikleri taşıyan talepler, talebin niteliğine göre 30 (otuz) gün içinde sonuçlandırılacak ve sonucu tarafınıza talebinizde seçmiş olduğunuz geri bildirim usulüne uygun olarak yazılı veya elektronik ortamda bildirilecektir.

Kompozit Sanayicileri Derneği


Strong Drivers for Recycling Market

Eylül 30, 2018
Görsel-Template-14-1200x675.jpg

The Technical University Bergakademie Freiberg, SGL TECHNOLOGIES, the Saxon Textile Research Institute, and TENOWO, to name but a few exhibitors, will be available at COMPOSITES EUROPE as experts on the topic of composites recycling. Furthermore, experts at the Composites Forum will discuss the basics, trends and innovations in this field on Thursday. The major challenges related to recycling will also be centre stage here.

40,000 tons of blade waste

By accounts of the German Wind Energy Association BWE, the challenge with blades of onshore wind energy turbines is to reclaim the composites contained in the turbine blades. After all, the blades contain not only reinforcement fibres, polymer matrices, the sandwich core and coating but also metals for lightning conduction or as heating elements for de-icing.

CFRP is substantially lighter but also markedly more expensive and therefore only used for particularly critical blade sections especially in large-scale turbines – and especially for offshore applications. For onshore applications, however turbine blades are made almost exclusively of GFP. Experts say that just under 500,000 tons of turbine blades have been built that way in Germany over the past 26 years. Considering the service life, newly installed wattage every year as well as the increase in weight by re-powered system they forecast around 40,000 tons of waste produced by turbine blades per year.

Cement made from used turbine blades

A 100% reuse ratio for up to 60,000 tons of GRP annually is offered by the “Composite Recycling” developed in Germany in 2011. This allows an efficient energetic and material use of the GFP contained in the turbine blades as an alternative to fossil fuels and is used in cement factories since these have high energy requirements. The ashes produced by incineration that account for some 50% of the total turbine blade mass, contain a very high amount of minerals. These are also used as a raw material substitute for cement production without any changes in quality.

The re-use of CFRP is more difficult. In a survey conducted by VDI Themenradar Automobil in early 2015, 27.6% of respondents felt that composites would only assert themselves once the recycling issue was solved. In contrast to this, only 13.8% were convinced that recyclability had no influence on the prospects of success. So far, no processes have been developed for re-use on an industrial scale. Alongside mechanical comminution, the pyrolytic separation of fibre and matrix is a central process used to obtain carbon fibres of various qualities and lengths.

New business models thanks to recycled carbon fibre

According to the “Composites Market Report 2017”, the strongly growing production output of carbon composites entails ever bigger waste streams containing carbon fibres – a fact that also holds new potential. The special composition of composites requires new recycling strategies, on the one hand. On the other, there is a chance of profitable business models for recycled carbon fibre (rCF) considering the high energy and resource consumption in new fibre production even though waste quantities are still low when compared with metals, plastics, or paper.

At present, dry cutting waste or uncured and out-of-date prepreg materials account for the by far biggest share in composite waste streams. An operational recycling economy is about to emerge here. Dry cutting waste is processed into non-wovens using textile processing methods. Even for prepreg waste, which predominantly originates from aviation and is of a correspondingly high quality, there is an initial process variation of pyrolysis/partial oxidation used on a commercial scale now to reclaim the fibres.

According to the Market Report, the balance will in future shift towards waste streams wetted with resin since the relevant components are still in use today. This development is also driven by lower-waste cutting processes. Furthermore, the calls for sustainable product solutions and material systems as well as for closing material cycles in view of both ecological (CO2 footprint) and social aspects (circular economy) will continue driving the CFRP recycling market.