İletişim Formu İçin Kişisel Verilerin İşlenmesi Ve Korunması Hakkında Aydınlatma Metni


İşbu aydınlatma metni, Kompozit Sanayicileri Derneği tarafından yalnızca  formunu dolduran gerçek kişiler için 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmıştır. Bu metin, tüzel kişiler için geçerli değildir.

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak kişisel verileriyle temas ettiğimiz tüm gerçek kişilerin kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa ve ilgili sair mevzuata uygun olarak gizliliğini ve güvenliğini sağlamaya azami hassasiyet göstermekteyiz. Kişisel verileriniz tarafımızca, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve bağlı mevzuat hükümleri uyarınca taşımış olduğumuz “veri sorumlusu” sıfatıyla aşağıda çizilmiş olan çerçevede işlenmektedir.

1. Kişisel Verilerinizin Güvenliğinden ve İşlenmesinden Kim Sorumludur?

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak bize verdiğiniz tüm kişisel verilerinizin güvenliğinden 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca “veri sorumlusu” sıfatıyla sorumluyuz. Kompozit Sanayicileri Derneği 5253 sayılı Dernekler Kanunu uyarınca kurulmuş olup Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşiktir.

Kompozit Sanayicileri Derneği

Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL

+90 (216) 685 12 68

info@kompozit.org.tr

www.kompozit.org.tr/tr/bize-ulasin

www.kompozit.org.tr

2. Kişisel Verileriniz Hangi Amaçlarla İşlenir?

İletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz kişisel verileriniz iletişim formu aracılığıyla tarafımıza ilettiğiniz öneri, şikâyet ya da görüşlerinizin değerlendirilmesi amacıyla dernek politikalarına uygun olarak işlenmektedir.

3. Kişisel Verileriniz Kimlere, Hangi Amaçlarla Aktarılabilir?

Gerekli yardımcı hizmet sağlayıcılar

Kişisel verileriniz, iletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş ve taleplerinizin değerlendirilmesi ve bu görüş ve talepler doğrultusunda gerekli aksiyonların alınabilmesi amacıyla, yalnızca bu doğrultuda gerekli olması halinde birlikte çalıştığımız yardımcı hizmet sağlayıcılar ile paylaşılabilir.

Kanunen paylaşılması gereken kişiler

Kişisel verileriniz, kanunlarda açıkça öngörülmüş olması, yasalara uygun olarak verilmiş bir adli ya da idari emir bulunması ve/veya hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilebilmesi için zorunlu olması hallerinde -yalnızca ilgili kişi ya da kurumla sınırlı olmak üzere- aktarılabilecektir.

Hukuk hizmeti sağlayıcıları

Kişisel verileriniz, gerek sizin gerekse derneğimizin haklarını korumak veya hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla, yalnızca bu amaçlar için zorunlu olması halinde hukuk, vergi ve benzeri alanlarda destek alınan avukatlık ofislerine, danışmanlık firmalarına ve belirlenen amaçlarla aktarımın gerekli olduğu diğer ilişkili taraflar ile yetkili kurum ve kuruluşlara aktarılabilir.

4. Kişisel Verileriniz Hangi Yöntemlerle ve Hangi Hukuki Sebeplere Dayanılarak Toplanır?

Kişisel verileriniz derneğimize ait internet sitesinde yer alan iletişim formu aracılığıyla toplanır.

Toplanan kişisel verileriniz, vermiş olduğunuz açık rıza kapsamında işlenmektedir.

5. Kişisel Verileriniz Üzerinde Sahip Olduğunuz Haklar Nelerdir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’u uyarınca herkes veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

Bu haklarınızı kullanmak için http://www.kompozit.org.tr/wp-content/uploads/2021/01/KSD_Ilgili_Kisi_Basvuru_Formu.docx adresinde yer alan başvuru formumuzu doldurarak talebinizi Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL adresine ıslak imzalı olarak elden teslim edebilir veya kompozitsanayicileridernegi@hs01.kep.tr kayıtlı e-posta adresine güvenli elektronik imzalı olarak gönderebilirsiniz.

Ayrıca tarafınızca tarafımıza daha önce bir e-posta adresi bildirilmiş ve Kompozit Sanayicileri Derneği sistemine kaydedilmiş ise bu kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle info@kompozit.org.tr adresine de başvuru formunu iletebilirsiniz. Ancak bu şekilde yapılan başvurularda yalnızca daha önce Kompozit Sanayicileri Derneği sistemlerine kaydedilmiş olan e-posta adresinizle ilişkilendirilebilen bilgiler verilebilir.

Talebinizde kimlik bilgilerinizle birlikte kullanmak istediğiniz hak/talep açıkça belirtilmeli ve talebinize konu tüm bilgi ve belgeyi de ekleyerek gerekli açıklamalar yapılmalıdır.

Tarafımıza iletilen ve gerekli nitelikleri taşıyan talepler, talebin niteliğine göre 30 (otuz) gün içinde sonuçlandırılacak ve sonucu tarafınıza talebinizde seçmiş olduğunuz geri bildirim usulüne uygun olarak yazılı veya elektronik ortamda bildirilecektir.

Kompozit Sanayicileri Derneği


SAVUNMA İHRACATININ ŞAMPİYONU TUSAŞ

Nisan 18, 2019
Görsel-Template-16-1200x675.jpg
Savunma ve havacılık sektöründe 2018 yılında en fazla ihracat yapan firma TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi oldu. Onu sırasıyla TUSAŞ Motor Sanayi, FNSS Dıs Ticaret, ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret ile Alp Havacılık Sanayi Ticaret izledi.
 
SSI Yönetim Kurulu Baskanı Latif Aral Alis, 2018 yılını 2 milyar 35 milyon dolar ihracatla kapattıklarını belirterek, “2019 yılının ilk üç ayında ihracatını en fazla artıran birinci sektörüz. Kilogram basına ihracatımız 46,59 dolara ulastı. Türkiye ortalaması ise 1,32 dolar. Ekonomiye diğer sektörlere göre neredeyse 45 kat daha fazla değer katıyoruz” dedi.
 

 
Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSI) 2018 yılında en fazla ihracat yapan basarılı firmaları ödüllendirdi. Sektörde 2018 yılının ihracat sampiyonu TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii oldu. SSI’nın 2018 yılı olağan Genel Kurul toplantısından önce gerçeklestirilen ödül töreninde, TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile birlikte diğer basarılı firmalara ödüllerini, Savunma Sanayi Baskanı İsmail Demir ve SSI Baskanı Latif Aral Alis verdi.
Sektörün her geçen gün her geçen gün yeni bir basarı hikayesine imza attığını belirten SSI Yönetim Kurulu Baskanı Latif Aral Alis, yaptığı konusmada “Mevcudiyetimiz için, tam bağımsız Türkiye için sektörümüzün basarısı, güvenli ve huzurlu bir gelecek anlamına geliyor. Türk Savunma ve Havacılık Sanayimizin öneminin, toplumumuzun tüm kesimleri tarafından benimsenmis olmasından son derece mutluyuz. Artık takip eden değil, takip edilen bir teknolojiyi ve ürünleri üretiyoruz” dedi.
İhracat rakamlarındaki istikrarın, bu gelismenin en önemli ispatı olduğunu kaydeden Alis, “Kurulusumuzdan bu yana ihracatımızı yüzde 130 artırdık. 2018 yılında ihracatımız 2 milyar doları astı. 2019 yılının ilk üç ayında ise ihracatını an fazla artıran sektör olduk. Bunun yanı sıra kilogram basına ihracatımız 46,59 Amerikan dolarına ulastı. Türkiye ortalaması ise 1,32 dolar. Ekonomiye diğer sektörlere göre neredeyse 45 kat daha fazla değer katıyoruz” diye konustu.
Sektörün bölgesel ve küresel pazarlardaki etkinliğini artırabilmek için çalısmalarını aralıksız sürdürdüklerini vurgulayan Alis, “İki hafta sonra İstanbul’da gerçeklesecek olan IDEF fuarına ev sahipliği yapacağız. Uluslararası katılımla sektörün önemli temsilcilerini, ülke heyetlerini ağırlayacak, kısa ve orta vadede sektörümüzü gelistirecek projelerin hayata geçmesine çalısacağız” seklinde konustu.
Savunma Sanayi Baskanı İsmail Demir de yaptığı konusmada Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdoğan’ın savunma sektörüne büyük önem verdiğini, yabancı ülke liderleri ile temaslarında mutlaka savunma sanayi konusunu gündeme getirdiğini bildirdi.
Çesitli kategorilerde toplam 15 ödülün verildiği törende 2018 yılında en fazla ihracat yapan firmalar arasında ilk sırayı TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii aldı. Bu kategoride TUSAŞ Motor Sanayii ikinci olurken, FNSS Dıs Ticaret üçüncü, ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret dördüncü Alp Havacılık Sanayi Ticaret ise besinci sırada yer aldı.
İhracatını en fazla artıran firma ödülünü FNSS Dıs Ticaret alırken, Bahtiyar Av Malzemeleri Pazarlama İnsaat Tekstil Sanayi ve Ticaret LTD en fazla ülkeye ihracat yapan firma oldu.
Ürün Gruplarına göre ihracat birincisi olarak ödül alan diğer firmalar ise söyle:
Makine ve Kimya Endüstrisi Genel Müdürlüğü (Mühimmat), Derya Silah Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Yivsiz Tüfekler), Turaç Dıs Ticaret Ltd. Şti, (Fisek), Feda Pazarlama ve Ticaret Ltd.Şti (Diğer Silahlar), ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Savunma Elektroniği), TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay San. A.Ş. (Hava Tasıtları ve Aksamları), Yonca-Onuk Adi Ortaklığı (Deniz Tasıtları ve Aksamları), FNSS Dıs Ticaret A.Ş. (Kara Tasıtları ve Aksamları)”.
Ödül töreninin ardından gerçeklestirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda birliğin 2018 yılı faaliyet raporu ve 2019 yılı hedefleri hakkında üyelere bilgi verildi.