İletişim Formu İçin Kişisel Verilerin İşlenmesi Ve Korunması Hakkında Aydınlatma Metni


İşbu aydınlatma metni, Kompozit Sanayicileri Derneği tarafından yalnızca  formunu dolduran gerçek kişiler için 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmıştır. Bu metin, tüzel kişiler için geçerli değildir.

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak kişisel verileriyle temas ettiğimiz tüm gerçek kişilerin kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa ve ilgili sair mevzuata uygun olarak gizliliğini ve güvenliğini sağlamaya azami hassasiyet göstermekteyiz. Kişisel verileriniz tarafımızca, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve bağlı mevzuat hükümleri uyarınca taşımış olduğumuz “veri sorumlusu” sıfatıyla aşağıda çizilmiş olan çerçevede işlenmektedir.

1. Kişisel Verilerinizin Güvenliğinden ve İşlenmesinden Kim Sorumludur?

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak bize verdiğiniz tüm kişisel verilerinizin güvenliğinden 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca “veri sorumlusu” sıfatıyla sorumluyuz. Kompozit Sanayicileri Derneği 5253 sayılı Dernekler Kanunu uyarınca kurulmuş olup Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşiktir.

Kompozit Sanayicileri Derneği

Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL

+90 (216) 685 12 68

info@kompozit.org.tr

www.kompozit.org.tr/tr/bize-ulasin

www.kompozit.org.tr

2. Kişisel Verileriniz Hangi Amaçlarla İşlenir?

İletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz kişisel verileriniz iletişim formu aracılığıyla tarafımıza ilettiğiniz öneri, şikâyet ya da görüşlerinizin değerlendirilmesi amacıyla dernek politikalarına uygun olarak işlenmektedir.

3. Kişisel Verileriniz Kimlere, Hangi Amaçlarla Aktarılabilir?

Gerekli yardımcı hizmet sağlayıcılar

Kişisel verileriniz, iletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş ve taleplerinizin değerlendirilmesi ve bu görüş ve talepler doğrultusunda gerekli aksiyonların alınabilmesi amacıyla, yalnızca bu doğrultuda gerekli olması halinde birlikte çalıştığımız yardımcı hizmet sağlayıcılar ile paylaşılabilir.

Kanunen paylaşılması gereken kişiler

Kişisel verileriniz, kanunlarda açıkça öngörülmüş olması, yasalara uygun olarak verilmiş bir adli ya da idari emir bulunması ve/veya hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilebilmesi için zorunlu olması hallerinde -yalnızca ilgili kişi ya da kurumla sınırlı olmak üzere- aktarılabilecektir.

Hukuk hizmeti sağlayıcıları

Kişisel verileriniz, gerek sizin gerekse derneğimizin haklarını korumak veya hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla, yalnızca bu amaçlar için zorunlu olması halinde hukuk, vergi ve benzeri alanlarda destek alınan avukatlık ofislerine, danışmanlık firmalarına ve belirlenen amaçlarla aktarımın gerekli olduğu diğer ilişkili taraflar ile yetkili kurum ve kuruluşlara aktarılabilir.

4. Kişisel Verileriniz Hangi Yöntemlerle ve Hangi Hukuki Sebeplere Dayanılarak Toplanır?

Kişisel verileriniz derneğimize ait internet sitesinde yer alan iletişim formu aracılığıyla toplanır.

Toplanan kişisel verileriniz, vermiş olduğunuz açık rıza kapsamında işlenmektedir.

5. Kişisel Verileriniz Üzerinde Sahip Olduğunuz Haklar Nelerdir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’u uyarınca herkes veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

Bu haklarınızı kullanmak için http://www.kompozit.org.tr/wp-content/uploads/2021/01/KSD_Ilgili_Kisi_Basvuru_Formu.docx adresinde yer alan başvuru formumuzu doldurarak talebinizi Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL adresine ıslak imzalı olarak elden teslim edebilir veya kompozitsanayicileridernegi@hs01.kep.tr kayıtlı e-posta adresine güvenli elektronik imzalı olarak gönderebilirsiniz.

Ayrıca tarafınızca tarafımıza daha önce bir e-posta adresi bildirilmiş ve Kompozit Sanayicileri Derneği sistemine kaydedilmiş ise bu kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle info@kompozit.org.tr adresine de başvuru formunu iletebilirsiniz. Ancak bu şekilde yapılan başvurularda yalnızca daha önce Kompozit Sanayicileri Derneği sistemlerine kaydedilmiş olan e-posta adresinizle ilişkilendirilebilen bilgiler verilebilir.

Talebinizde kimlik bilgilerinizle birlikte kullanmak istediğiniz hak/talep açıkça belirtilmeli ve talebinize konu tüm bilgi ve belgeyi de ekleyerek gerekli açıklamalar yapılmalıdır.

Tarafımıza iletilen ve gerekli nitelikleri taşıyan talepler, talebin niteliğine göre 30 (otuz) gün içinde sonuçlandırılacak ve sonucu tarafınıza talebinizde seçmiş olduğunuz geri bildirim usulüne uygun olarak yazılı veya elektronik ortamda bildirilecektir.

Kompozit Sanayicileri Derneği


CNR Expo Haftalık Haber Bülteni

Ocak 8, 2020
Sunu1-5-1200x675.jpg

6 Ocak 2020 tarihli CNR Expo haftalık haber bülteni aşağıda yer almaktadır.

EVTEKS’e Gelmeyen Ülke Kalmayacak
EVTEKS; dünyada üç kıtanın kesiştiği tek ülke olan Türkiye’nin en önemli ticaret merkezi CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde, kapılarını 26’ncı kez açmaya hazırlanıyor. EVTEKS, Türkiye’nin tasarım, üretim kalitesi ve üretim kapasitesini uluslararası pazarda temsil eden en önemli ev tekstili markalarını, dünyanın 120 ülkesindeki son tüketiciye ulaştırıyor.
Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük iki fuarından biri olan EVTEKS 2020, 21 Nisan’da, iç piyasanın yanı sıra ABD, Almanya, İran, Rusya, Ukrayna, İngiltere, Kanada, Suudi Arabistan, Çin, Hindistan, İtalya, İspanya ve Yunanistan’ın da aralarında olduğu, neredeyse dünyanın tüm ülkelerinden gelecek sektör alıcılarını fuar katılımcıları ile buluşturacak.
Detaylı Bilgi
KISA


Azerbaycan ile İkili İş İlişkileri Gelişiyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk iş insanlarının Azerbaycan’daki yatırımları ve ticaretinin artırılması için her türlü engeli ortadan kaldırmak üzere oluşturdukları komitelerin çalışmaya başlayacağını belirtti. Pekcan “Dünyada ticaret savaşlarının hakim olduğu bir dönemde biz kendi potansiyelimizi ortaya çıkaracak girişimlerde bulunmalıyız. Azerbaycan ile iş birliği imkanlarının geliştirilmesi için de bu dönemin çok iyi bir fırsat olduğunu biliyorum.” dedi.

KISA


Yerli Otomobil Almanları Korkuttu!

Almanya’da elektrikli otomobil konusunda çalışmalar yapan otomobil şirketlerini uyaran Alman Waz Gazetesi, çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirterek Türkiye’nin yerli otomobiliyle piyasada hakimiyet kurabileceğini ifade etti. Gazete, Tesla ve Çin’in faaliyetlerini de hatırlatarak çalışmaların hızlandırılması gerektiğini yazdı. Aksi taktirde Almanya’nın elektrikli otomobil piyasasında hakimiyetini Türklere kaptırabileceğini belirtildi.

KISA


Konut Satışında Tarihi Rekor Bekleniyor

Sıfır konutlarda faiz oranlarının yüzde 0,79’a kadar gerileyecek olması ve ekonomik göstergelerdeki iyileşmeyle bu yıl konutta bir buçuk milyon adet satışla rekor kırılması bekleniyor. Sektör temsilcileri, faiz indirimleri sonrası 2019’un son 4 ayında ipotekli satışlarda yüzde 750’ye varan artışlar yaşandığını belirterek, 2020’de sıfır konutlarda faizlerin yüzde 0,79’a kadar düşecek olmasının gayrimenkul sektöründe “doping” etkisi yapacağını vurguladı.

Yüzbinler Keşfetmek İçin Gelecek
Türkiye’nin en prestijli kültürel etkinliği olan 7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı, yüzlerce yayınevi ile yüzbinlerce okuru buluşturmaya hazırlanıyor. Bu yıl “Keşfet” temalı organize edilen fuarın onur konuğu ise polisiye romanların usta kalemi Ahmet Ümit olacak..

Şehrin merkezinde, geçmişe, geleceğe, öğrenmeye, gülmeye, araştırmaya ve dinlenmeye dair keşfedilmeyi bekleyen her şey 8-16 Şubat tarihleri arasında, CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde kitapseverlerle buluşacak. CNR Kitap Fuarı, kolay ulaşımı, fuara özel indirimleri, sürpriz etkinlikleri ile 500 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayacak.

9 gün boyunca 700’ün üzerinde etkinliğin gerçekleşeceği fuarda bu yıl ayrıca kitap bağış kampanyası da düzenlenecek. 9 gün boyunca toplanan kitaplar ihtiyacı olan okullara gönderilecek.

Detaylı Bilgi
Dünya Lansmanları Camp & Caravan’da Yapılacak
On binlerce doğasever, Türkiye’nin doğa üzerine hayata geçirilen en prestijli organizasyonu Camp & Caravan İstanbul‘da bir araya gelecek. Festival tadında düzenlenecek olan fuar 21 Şubat – 01 Mart 2020 tarihlerinde CNR Avrasya Boat Show’la eş zamanlı düzenlenecek. Aralarında Fiat Professional ve Restar işbirliği ile üretilen Hotomobil’in de olduğu çok sayıda markanın yeni nesil araçlarının dünya lansmanları bu fuarda yapılacak.
Hotomobil Çekme Karavan ve Adventure modelleri dört yıldan uzun bir süredir devam eden tasarım, geliştirme ve test sürecinin sonunda ortaya çıktı. Hotomobil, dünyanın birçok ülkesindeki doğasevere tamamen yerli sermaye ve tasarımla ulaşacak.
Detaylı Bilgi
İhracatçıların Hususi Pasaport Süresi 4 Yıla Çıkarıldı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatçıların hususi damgalı (yeşil) pasaporttan faydalanma süresinin 2 yıldan 4 yıla çıkarıldığını bildirdi.

Pekcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, hususi damgalı pasaport hakkını elde edebilmek için son üç yılda yapılması gereken ortalama en düşük ihracat tutarının 1 milyon dolardan 500 bin dolara indirilmesiyle yaklaşık 7 bin ihracatçının daha bu hakka sahip olduğunu ifade etti.

Detaylı Bilgi
K+ Kauçuk ve Plastik Fuarı’na Binlerce Alıcı Geliyor
Kauçuk ve plastik sektörünün en büyük ticaret pazarı olarak tasarlanan K+ Kauçuk ve Plastik Fuarı, 03-06 Haziran 2020 tarihleri arasında global ticaretin merkezi CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi‘nde düzenlenecek.
K+ Kauçuk ve Plastik Fuarı’nda, sektörün en önemli alanlarından “Sızdırmazlık ve Otomotiv Yan Sanayii” firmaları için özel bir bölüm ayrıldı. Arsan Kauçuk, Sumitomo Chemical, Mervan, Tekno Kauçuk, Rekor Kauçuk ve Telas gibi sızdırmazlık ve otomotiv yan sanayinin en önemli temsilcileri, bu özel alanda ürünlerini sergileyerek fuarın uluslararası alıcıları ile ikili iş ilişkileri kuracak.
Detaylı Bilgi
Üyelikten ayrılmak için **tıklayınız**