İletişim Formu İçin Kişisel Verilerin İşlenmesi Ve Korunması Hakkında Aydınlatma Metni


İşbu aydınlatma metni, Kompozit Sanayicileri Derneği tarafından yalnızca  formunu dolduran gerçek kişiler için 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmıştır. Bu metin, tüzel kişiler için geçerli değildir.

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak kişisel verileriyle temas ettiğimiz tüm gerçek kişilerin kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa ve ilgili sair mevzuata uygun olarak gizliliğini ve güvenliğini sağlamaya azami hassasiyet göstermekteyiz. Kişisel verileriniz tarafımızca, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve bağlı mevzuat hükümleri uyarınca taşımış olduğumuz “veri sorumlusu” sıfatıyla aşağıda çizilmiş olan çerçevede işlenmektedir.

1. Kişisel Verilerinizin Güvenliğinden ve İşlenmesinden Kim Sorumludur?

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak bize verdiğiniz tüm kişisel verilerinizin güvenliğinden 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca “veri sorumlusu” sıfatıyla sorumluyuz. Kompozit Sanayicileri Derneği 5253 sayılı Dernekler Kanunu uyarınca kurulmuş olup Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşiktir.

Kompozit Sanayicileri Derneği

Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL

+90 (216) 685 12 68

info@kompozit.org.tr

www.kompozit.org.tr/tr/bize-ulasin

www.kompozit.org.tr

2. Kişisel Verileriniz Hangi Amaçlarla İşlenir?

İletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz kişisel verileriniz iletişim formu aracılığıyla tarafımıza ilettiğiniz öneri, şikâyet ya da görüşlerinizin değerlendirilmesi amacıyla dernek politikalarına uygun olarak işlenmektedir.

3. Kişisel Verileriniz Kimlere, Hangi Amaçlarla Aktarılabilir?

Gerekli yardımcı hizmet sağlayıcılar

Kişisel verileriniz, iletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş ve taleplerinizin değerlendirilmesi ve bu görüş ve talepler doğrultusunda gerekli aksiyonların alınabilmesi amacıyla, yalnızca bu doğrultuda gerekli olması halinde birlikte çalıştığımız yardımcı hizmet sağlayıcılar ile paylaşılabilir.

Kanunen paylaşılması gereken kişiler

Kişisel verileriniz, kanunlarda açıkça öngörülmüş olması, yasalara uygun olarak verilmiş bir adli ya da idari emir bulunması ve/veya hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilebilmesi için zorunlu olması hallerinde -yalnızca ilgili kişi ya da kurumla sınırlı olmak üzere- aktarılabilecektir.

Hukuk hizmeti sağlayıcıları

Kişisel verileriniz, gerek sizin gerekse derneğimizin haklarını korumak veya hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla, yalnızca bu amaçlar için zorunlu olması halinde hukuk, vergi ve benzeri alanlarda destek alınan avukatlık ofislerine, danışmanlık firmalarına ve belirlenen amaçlarla aktarımın gerekli olduğu diğer ilişkili taraflar ile yetkili kurum ve kuruluşlara aktarılabilir.

4. Kişisel Verileriniz Hangi Yöntemlerle ve Hangi Hukuki Sebeplere Dayanılarak Toplanır?

Kişisel verileriniz derneğimize ait internet sitesinde yer alan iletişim formu aracılığıyla toplanır.

Toplanan kişisel verileriniz, vermiş olduğunuz açık rıza kapsamında işlenmektedir.

5. Kişisel Verileriniz Üzerinde Sahip Olduğunuz Haklar Nelerdir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’u uyarınca herkes veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

Bu haklarınızı kullanmak için http://www.kompozit.org.tr/wp-content/uploads/2021/01/KSD_Ilgili_Kisi_Basvuru_Formu.docx adresinde yer alan başvuru formumuzu doldurarak talebinizi Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL adresine ıslak imzalı olarak elden teslim edebilir veya kompozitsanayicileridernegi@hs01.kep.tr kayıtlı e-posta adresine güvenli elektronik imzalı olarak gönderebilirsiniz.

Ayrıca tarafınızca tarafımıza daha önce bir e-posta adresi bildirilmiş ve Kompozit Sanayicileri Derneği sistemine kaydedilmiş ise bu kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle info@kompozit.org.tr adresine de başvuru formunu iletebilirsiniz. Ancak bu şekilde yapılan başvurularda yalnızca daha önce Kompozit Sanayicileri Derneği sistemlerine kaydedilmiş olan e-posta adresinizle ilişkilendirilebilen bilgiler verilebilir.

Talebinizde kimlik bilgilerinizle birlikte kullanmak istediğiniz hak/talep açıkça belirtilmeli ve talebinize konu tüm bilgi ve belgeyi de ekleyerek gerekli açıklamalar yapılmalıdır.

Tarafımıza iletilen ve gerekli nitelikleri taşıyan talepler, talebin niteliğine göre 30 (otuz) gün içinde sonuçlandırılacak ve sonucu tarafınıza talebinizde seçmiş olduğunuz geri bildirim usulüne uygun olarak yazılı veya elektronik ortamda bildirilecektir.

Kompozit Sanayicileri Derneği


AKPA Kimya AR-GE Merkezi Tescillendi

Nisan 12, 2017
AKPA-1200x800.jpg

Organik Peroksitler, Polimerizasyon Başlatıcıları ve Boya Kurutucuları tasarım ve üretiminde %100 yerli sermaye ve iş gücüyle hizmet veren, sektörün lider markası, Akpa Kimya, Türkiye’nin sayılı Araştırma- Geliştirme (Ar-Ge) merkezlerinin arasına katıldı.

İstanbul (12 Nisan 2017) –  1997 yılında kurulan ve 20. yılını geride bırakan Akpa Kimya nitelikli inovasyon çalışmalarıyla, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yaptığı başvurunun ardından 3 Nisan 2017 tarihinde “Ar-Ge Merkezi” tescilini alarak, ülkemizin Ar-Ge açısından önde gelen firmalarından birisi olduğunu belgelemiş oldu. Akpa Kimya, bu önemli belgeyle kendi sektöründe Ar-Ge gücünü tescillemiş oldu.

AKPA Hakkında

AKPA, Organik Peroksitler ve Polimerizasyon Başlatıcıları’nı tamamen kendi mühendislik ekibinin kurduğu tesislerde, kendi teknolojisiyle Türkiye’de ilk kez üretimini gerçekleştirmiştir. AKPA, yenilikçi vizyonu ve sektöre öncülük eden yaklaşımlarıyla Ar-Ge yatırımları ile rekabet gücünü artıran bir kurum olmuştur.

AKPA, Tekirdağ’daki 13.500 m²’si kapalı olmak üzere toplam 55.000 m²’lik alana sahip fabrikasında faaliyetlerini sürdürmekte olup yurtiçi ve yurtdışı pazarlama, satış ve hizmetleri ise şirketin İstanbul’daki merkez ofisinden yürütülmektedir.

AKPA Kimya, ağırlıklı olarak Kompozit sektörüne hizmet vermekte olup AKPA ürünleri, ayrıca, Boya, Plastik, Petrokimya ve Kauçuk endüstrilerinde de kullanılmaktadır. Otomotiv, denizcilik, tekne inşası, elektronik, rüzgar enerjisi, savunma, güvenlik, inşaat mühendisliği, demir yolları, toplu taşıma, tüketim malları, borular, tanklar ve ızgaralar gibi korozyona dayanıklı ürünler genel olarak AKPA ürünlerinin genel uygulama alanlarıdır. ISO 9001:2008 kalite yönetim standartlarına sahip olan firma, sürekli kendini geliştirerek yeni iş alanları açmak suretiyle ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaya devam etmektedir. İhraç pazarlarına yönelik sertifikasyon ve akreditasyon çalışmalarına her geçen gün bir yenisi eklenen firma, REACH düzenlemelerine de tam uyum sağlamıştır. AKPA ürünlerinin %70’inden fazlası Ortadoğu, Avrupa ve Güney Asya pazarına ihraç edilmektedir. Bugün, AKPA, 55’ten fazla ülkeye düzenli olarak ihracat yapmaktadır. Uygun fiyatlı, kaliteli ürünler sunmak ve hızlı teslimat sağlamak, küresel dünyaya açılan bir kapı olarak AKPA’ nın temel ilkeleridir.

AKPA, Ar-Ge yatırımlarını sürekli geliştirerek teknoloji ve inovasyonda Türkiye’yi Dünya’da başarıyla temsil etmeyi ve öncü kimliğini korumayı hedeflemekte ve ürünlerini ve hizmetlerinin verimliliğini sürekli artırarak, müşterilerine daha fazla yenilik sunmayı amaçlamaktadır.

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı duyurusuna asağıdaki linkten ulasabilirsiniz:

https://btgm.sanayi.gov.tr/haber.html?haberId=6c1a9fec-4a08-4509-bc94-59b8dab28c86