İletişim Formu İçin Kişisel Verilerin İşlenmesi Ve Korunması Hakkında Aydınlatma Metni


İşbu aydınlatma metni, Kompozit Sanayicileri Derneği tarafından yalnızca  formunu dolduran gerçek kişiler için 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmıştır. Bu metin, tüzel kişiler için geçerli değildir.

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak kişisel verileriyle temas ettiğimiz tüm gerçek kişilerin kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa ve ilgili sair mevzuata uygun olarak gizliliğini ve güvenliğini sağlamaya azami hassasiyet göstermekteyiz. Kişisel verileriniz tarafımızca, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve bağlı mevzuat hükümleri uyarınca taşımış olduğumuz “veri sorumlusu” sıfatıyla aşağıda çizilmiş olan çerçevede işlenmektedir.

1. Kişisel Verilerinizin Güvenliğinden ve İşlenmesinden Kim Sorumludur?

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak bize verdiğiniz tüm kişisel verilerinizin güvenliğinden 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca “veri sorumlusu” sıfatıyla sorumluyuz. Kompozit Sanayicileri Derneği 5253 sayılı Dernekler Kanunu uyarınca kurulmuş olup Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşiktir.

Kompozit Sanayicileri Derneği

Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL

+90 (216) 685 12 68

info@kompozit.org.tr

www.kompozit.org.tr/tr/bize-ulasin

www.kompozit.org.tr

2. Kişisel Verileriniz Hangi Amaçlarla İşlenir?

İletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz kişisel verileriniz iletişim formu aracılığıyla tarafımıza ilettiğiniz öneri, şikâyet ya da görüşlerinizin değerlendirilmesi amacıyla dernek politikalarına uygun olarak işlenmektedir.

3. Kişisel Verileriniz Kimlere, Hangi Amaçlarla Aktarılabilir?

Gerekli yardımcı hizmet sağlayıcılar

Kişisel verileriniz, iletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş ve taleplerinizin değerlendirilmesi ve bu görüş ve talepler doğrultusunda gerekli aksiyonların alınabilmesi amacıyla, yalnızca bu doğrultuda gerekli olması halinde birlikte çalıştığımız yardımcı hizmet sağlayıcılar ile paylaşılabilir.

Kanunen paylaşılması gereken kişiler

Kişisel verileriniz, kanunlarda açıkça öngörülmüş olması, yasalara uygun olarak verilmiş bir adli ya da idari emir bulunması ve/veya hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilebilmesi için zorunlu olması hallerinde -yalnızca ilgili kişi ya da kurumla sınırlı olmak üzere- aktarılabilecektir.

Hukuk hizmeti sağlayıcıları

Kişisel verileriniz, gerek sizin gerekse derneğimizin haklarını korumak veya hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla, yalnızca bu amaçlar için zorunlu olması halinde hukuk, vergi ve benzeri alanlarda destek alınan avukatlık ofislerine, danışmanlık firmalarına ve belirlenen amaçlarla aktarımın gerekli olduğu diğer ilişkili taraflar ile yetkili kurum ve kuruluşlara aktarılabilir.

4. Kişisel Verileriniz Hangi Yöntemlerle ve Hangi Hukuki Sebeplere Dayanılarak Toplanır?

Kişisel verileriniz derneğimize ait internet sitesinde yer alan iletişim formu aracılığıyla toplanır.

Toplanan kişisel verileriniz, vermiş olduğunuz açık rıza kapsamında işlenmektedir.

5. Kişisel Verileriniz Üzerinde Sahip Olduğunuz Haklar Nelerdir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’u uyarınca herkes veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

Bu haklarınızı kullanmak için http://www.kompozit.org.tr/wp-content/uploads/2021/01/KSD_Ilgili_Kisi_Basvuru_Formu.docx adresinde yer alan başvuru formumuzu doldurarak talebinizi Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL adresine ıslak imzalı olarak elden teslim edebilir veya kompozitsanayicileridernegi@hs01.kep.tr kayıtlı e-posta adresine güvenli elektronik imzalı olarak gönderebilirsiniz.

Ayrıca tarafınızca tarafımıza daha önce bir e-posta adresi bildirilmiş ve Kompozit Sanayicileri Derneği sistemine kaydedilmiş ise bu kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle info@kompozit.org.tr adresine de başvuru formunu iletebilirsiniz. Ancak bu şekilde yapılan başvurularda yalnızca daha önce Kompozit Sanayicileri Derneği sistemlerine kaydedilmiş olan e-posta adresinizle ilişkilendirilebilen bilgiler verilebilir.

Talebinizde kimlik bilgilerinizle birlikte kullanmak istediğiniz hak/talep açıkça belirtilmeli ve talebinize konu tüm bilgi ve belgeyi de ekleyerek gerekli açıklamalar yapılmalıdır.

Tarafımıza iletilen ve gerekli nitelikleri taşıyan talepler, talebin niteliğine göre 30 (otuz) gün içinde sonuçlandırılacak ve sonucu tarafınıza talebinizde seçmiş olduğunuz geri bildirim usulüne uygun olarak yazılı veya elektronik ortamda bildirilecektir.

Kompozit Sanayicileri Derneği


AB Pazarındaki Daralma 2020 Yılında da Sürecek

Şubat 17, 2020
Sunu1-12-1200x675.jpg

Türkiye’nin lider plastikleştirme ekipmanları üreticisi Şenmak Makine, 2019 Yılı Değerlendirmeleri, 2020 Öz değerlendirme ve Hedefler toplantısını Ocak ayında gerçekleştirdi. Şenmak Makine Genel Müdürü Hüseyin Semerci’nin başkanlığındaki toplantıya şirketin üst yönetim kadrosunun yanı sıra tüm idari ve teknik departmanların yöneticileri de katıldı.

2019 yılında Avrupa ülkeleri pazarlarındaki yaşanılan daralmanın bu ülkelere ihracat yapan Türk şirketlerini de etkilediğini söyleyen Şenmak Genel Müdürü Hüseyin Semerci, son yıllarda iç piyasada yakalanan pazar liderliğini 2004 yılı itibariyle Avrupa pazarlarına taşımak için yerelden uluslararası pazarlara yöneldiklerine vurguladı. Bu süreçte Almanya başta olmak üzere, İsviçre, Avusturya, Fransa, Finlandiya ve Hollanda gibi sanayi bakımından gelişmiş ülkelerin plastik işleme makineleri sektörlerindeki büyük isimlerle iş ortaklıklarında bulunduklarına dikkat çeken Semerci, “Son dönemde küresel pazardan gelen yavaşlama işaretleri, özellikle Avrupa’da gerçekleşen durgunluk bizi de etkiledi. Müşteri kaybı yaşanmadı fakat 2019 yılı ihracat hedeflerinde belirgin bir yansıması söz konusu oldu” dedi.

Plastik işleme makineleri sektöründe rekabet gücünü kalite, tasarım ve performans bakımından fark yaratarak vida ve kovanlar üreterek kazanan Şenmak’ın üretim kapasitesinde Avrupa’nın ilk 5 oyuncusundan biri olduğunu ve bölgede bilinirliği, saygınlığı yüksek tedarikçiler arasına adını yazdırdığını vurgulayan Hüseyin Semerci, “Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre çözüm üreten Şenmak, global pazarın ihtiyaçlarına global anlamda aksiyon alarak cevap oluşturuyor. Artan arz ve talep daha gelişmiş, daha kaliteli ve dayanıklı ürünler geliştirmeyi zorunlu kılıyor. Sektörün ilk ve tek Ar- Ge Merkezine sahip olan şirketimiz, ürün bazında Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirirken, diğer yandan personeline sürekli eğitimler vererek sektörel ve bilimsel gelişmeleri yakından takip ediyor. Ürün, personel, deneyim ve tecrübe gücüne güvenen şirketimiz, durgun tabloyu yeni pazar arayışı için fırsata çevirerek ihracat payını artırmayı, mevcut pazarda güçlenmeyi, yeni pazarlarla kalıcı ilişkiler kurarak hedeflerini yakalamayı planlıyor. AB pazarının nabzını tutmak için Noel öncesi ve sonrası yapmış olduğumuz üç haftalık müşteri ziyaretleri trafiğinde gözlemlerimiz gösteriyor ki, 2020 yılında da Avrupa’dan 2019 yılından farklı bir ticari performans beklemek yanlış olur” diye konuştu.

Ana sektörlerdeki özellikle otomotivdeki daralmaya bağlı plastik işleme makine ve ekipmanları sektöründe de bir daralma yaşanacağı bilgisini müşterilerinden edindiklerini söyleyen Semerci sözlerini şöyle sürdürdü; “Plastiği sadece plastik olarak yorumlarsak yanılgıya düşeriz. Plastik; otomobil, beyaz eşya, tarım, inşaat, tekstil, elektrik, elektronik, ambalaj başta olmak üzere sayısız sektörün ara malı demek, plastik işleme makinaları sektöründeki daralma, tüm bu sektörlerdeki daralmanın habercisi demek. Geleneksel ihraç pazarımız AB’ye yoğun ihracat yapan firmalarımızı 2020 yılında zorluklar bekliyor demek yanlış olmaz, alternatif pazarlara bakmak, alternatif pazarları zorlamak gerekiyor. Avrupa pazarındaki durgunluk, Türk şirketlerine bir yandan mevcut pazarlarını korurken diğer yandan yeni pazar arayışlarına yönelmeyi “Yeni stratejiler” olarak kabul etmelerinin olumlu sonuçlarını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.”