İletişim Formu İçin Kişisel Verilerin İşlenmesi Ve Korunması Hakkında Aydınlatma Metni


İşbu aydınlatma metni, Kompozit Sanayicileri Derneği tarafından yalnızca  formunu dolduran gerçek kişiler için 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmıştır. Bu metin, tüzel kişiler için geçerli değildir.

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak kişisel verileriyle temas ettiğimiz tüm gerçek kişilerin kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa ve ilgili sair mevzuata uygun olarak gizliliğini ve güvenliğini sağlamaya azami hassasiyet göstermekteyiz. Kişisel verileriniz tarafımızca, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve bağlı mevzuat hükümleri uyarınca taşımış olduğumuz “veri sorumlusu” sıfatıyla aşağıda çizilmiş olan çerçevede işlenmektedir.

1. Kişisel Verilerinizin Güvenliğinden ve İşlenmesinden Kim Sorumludur?

Kompozit Sanayicileri Derneği olarak bize verdiğiniz tüm kişisel verilerinizin güvenliğinden 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca “veri sorumlusu” sıfatıyla sorumluyuz. Kompozit Sanayicileri Derneği 5253 sayılı Dernekler Kanunu uyarınca kurulmuş olup Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşiktir.

Kompozit Sanayicileri Derneği

Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL

+90 (216) 685 12 68

info@kompozit.org.tr

www.kompozit.org.tr/tr/bize-ulasin

www.kompozit.org.tr

2. Kişisel Verileriniz Hangi Amaçlarla İşlenir?

İletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz kişisel verileriniz iletişim formu aracılığıyla tarafımıza ilettiğiniz öneri, şikâyet ya da görüşlerinizin değerlendirilmesi amacıyla dernek politikalarına uygun olarak işlenmektedir.

3. Kişisel Verileriniz Kimlere, Hangi Amaçlarla Aktarılabilir?

Gerekli yardımcı hizmet sağlayıcılar

Kişisel verileriniz, iletişim formu aracılığıyla tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş ve taleplerinizin değerlendirilmesi ve bu görüş ve talepler doğrultusunda gerekli aksiyonların alınabilmesi amacıyla, yalnızca bu doğrultuda gerekli olması halinde birlikte çalıştığımız yardımcı hizmet sağlayıcılar ile paylaşılabilir.

Kanunen paylaşılması gereken kişiler

Kişisel verileriniz, kanunlarda açıkça öngörülmüş olması, yasalara uygun olarak verilmiş bir adli ya da idari emir bulunması ve/veya hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilebilmesi için zorunlu olması hallerinde -yalnızca ilgili kişi ya da kurumla sınırlı olmak üzere- aktarılabilecektir.

Hukuk hizmeti sağlayıcıları

Kişisel verileriniz, gerek sizin gerekse derneğimizin haklarını korumak veya hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla, yalnızca bu amaçlar için zorunlu olması halinde hukuk, vergi ve benzeri alanlarda destek alınan avukatlık ofislerine, danışmanlık firmalarına ve belirlenen amaçlarla aktarımın gerekli olduğu diğer ilişkili taraflar ile yetkili kurum ve kuruluşlara aktarılabilir.

4. Kişisel Verileriniz Hangi Yöntemlerle ve Hangi Hukuki Sebeplere Dayanılarak Toplanır?

Kişisel verileriniz derneğimize ait internet sitesinde yer alan iletişim formu aracılığıyla toplanır.

Toplanan kişisel verileriniz, vermiş olduğunuz açık rıza kapsamında işlenmektedir.

5. Kişisel Verileriniz Üzerinde Sahip Olduğunuz Haklar Nelerdir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’u uyarınca herkes veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

Bu haklarınızı kullanmak için http://www.kompozit.org.tr/wp-content/uploads/2021/01/KSD_Ilgili_Kisi_Basvuru_Formu.docx adresinde yer alan başvuru formumuzu doldurarak talebinizi Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı, Atlantis AVM., A-Blok, Kat:6, Daire:24 Kurtköy-Pendik/İSTANBUL adresine ıslak imzalı olarak elden teslim edebilir veya kompozitsanayicileridernegi@hs01.kep.tr kayıtlı e-posta adresine güvenli elektronik imzalı olarak gönderebilirsiniz.

Ayrıca tarafınızca tarafımıza daha önce bir e-posta adresi bildirilmiş ve Kompozit Sanayicileri Derneği sistemine kaydedilmiş ise bu kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle info@kompozit.org.tr adresine de başvuru formunu iletebilirsiniz. Ancak bu şekilde yapılan başvurularda yalnızca daha önce Kompozit Sanayicileri Derneği sistemlerine kaydedilmiş olan e-posta adresinizle ilişkilendirilebilen bilgiler verilebilir.

Talebinizde kimlik bilgilerinizle birlikte kullanmak istediğiniz hak/talep açıkça belirtilmeli ve talebinize konu tüm bilgi ve belgeyi de ekleyerek gerekli açıklamalar yapılmalıdır.

Tarafımıza iletilen ve gerekli nitelikleri taşıyan talepler, talebin niteliğine göre 30 (otuz) gün içinde sonuçlandırılacak ve sonucu tarafınıza talebinizde seçmiş olduğunuz geri bildirim usulüne uygun olarak yazılı veya elektronik ortamda bildirilecektir.

Kompozit Sanayicileri Derneği


35. Uluslararası PPS Konferansı 26-30 Mayıs

Mart 19, 2019
Gorsel-Template-23-1200x675.jpg

Polymer Processing Society (PPS),  her yıl dünyanın farklı yerlerinde organize ettiği bölgesel ve uluslararası düzeyde iki ayrı PPS Kongresi ile polimer endüstrisinin nabzını tutmaktadır. Bu yıl 35.’si düzenlenecek Uluslararası PPS Toplantısı, Vakfımız PAGEV’in sponsorluğunda 26-30 Mayıs 2019 tarihleri arasında Çeşme Radisson Blu Otel’de gerçekleştirilecektir.  Toplantıya konuşmacı olarak katılacak dünya çapında isim yapmış akademisyenler, toplantı öncesinde PAGEV’e özel eğitimler de vereceklerdir. Plastik üreticilerinin katılımına açık düzenlenecek eğitimler, katma değerli üretim noktasında sektörümüze yol gösterici niteliğinde olacaktır.

Polimer işleme alanındaki en önemli organizasyonlardan biri olan 35. Uluslararası PPS Toplantısı, 26-30 Mayıs 2019 tarihlerinde Vakfımız PAGEV’in sponsorluğunda Çeşme’de düzenlenecektir. Etkinlikte; polimer sistemlerin formülasyon, değiştirme ve şekillendirme yöntemleriyle, monomerden başlayarak son kullanıcı için ticari ürün haline getirilmesi süreci mercek altına alınacak. Polimer alanında dünyaca isim yapmış bilim adamları, mühendisler ve tasarımcıların konuşmacı olarak katılacağı toplantıya sektör temsilcilerinin yoğun ilgisi görülmektedir. 1985 yılında ABD’de kurulan ve dünya genelinde geniş bir ağa sahip olan Polymer Processing Society-PPS (Polimer İşleme Topluluğu) Türkiye’de Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yusuf Menceloğlu tarafından temsil ediliyor.

35. Uluslararası PPS Toplantısı’nın polimer endüstrisinin nabzını tutan isimlerle bilgi alışverişi yapmak, sektörde yaşanan son gelişmeleri öğrenmek için oldukça önemli fırsatlar barındırmaktadır. Şampuandan kontakt lense, oyuncaktan ambalaja, proteinden glutene doğal ya da sentetik olarak bulunan polimerler günümüz sanayinin en önemli malzemeleri arasında yer alıyor. İnsan hayatını kolaylaştırmada önemli yer oynayan polimerler hızla bakır, çelik, alüminyum gibi diğer alternatiflerinin yerini almıştır. Polimer, özellikle katma değerli üretim noktasında sanayicilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir malzeme olmasıyla önem taşıyor. İlerleyen zamanda 3D yazıcıların hayatımıza daha çok girmesi ile birlikte hammadde olarak plastik polimer karışımı kullanılacak ve böylece hayatımızda daha da çok yer alacaktır.
Etkinlik Çerçevesinde PAGEV Dünyaca Ünlü Hocalara Eğitimler Verdirecek. Detaylar Yakında!

PAGEV olarak, polimer alanında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan 35. Uluslararası PPS Toplantısı’nı desteklemekten gurur duyuyoruz. 40 farklı ülkeden 500 bildirinin paylaşılacağı toplantının hemen öncesinde Vakfımızın öncülüğünde iki gün boyunca sürecek; ‘Endüstriyel problemler ve yenilikler konularında Rheoloji, Compounding, Extrusion, Injection Molding’ ana başlıklarında eğitimler düzenleyeceğiz. Polimer alanında uzmanlaşmış dünyaca ünlü isimleri Çeşme’de ağırlamak ve sanayicilerimize bilgilerini aktarmaları noktasında köprü görevi üstlenmek bizim için büyük önem taşıyor. Katma değerli ürün üretme noktasında yol gösterici olacağına inandığımız toplantımıza tüm firmalarımızı bekliyoruz.

Saygılarımızla,

Ahmet MERİÇ
PAGEV 1. Başkan Yardımcısı

PPS Konferansının konu başlıkları için tıklayınız. 

Bu ana başlıklar altında 40 farklı ülkeden, toplam 500 bildirinin sunulacağı 3 günlük konferansın öncesinde, Cumartesi ve Pazar günü PAGEV sponsorluğunda; Endüstriyel Problemler ve Yenilikler konularında 4 ana başlıkta, Rheoloji, Compounding, Extrusion, Injection Molding eğitimleri de yapılacaktır.

PPS Uluslararası 35. Konferansı hakkında daha kapsamlı bilgiye erişmek için linke tıklayınız.

PPS Hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.